Belföld

A Szent Flórián tűzoltóhajó vigyáz ránk csütörtök este

Tűzijáték (Array)
Tűzijáték (Array)

A katasztrófavédelem fokozott készültségben lesz a tűzijáték idején.

Száz tűzoltó biztosítja a tűzijátékot Budapesten, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon készenlétben lévők létszámát is megemelik – közölte a katasztrófavédelem kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

A Szabadság-szobortól, a Citadella sétányról, a Szabadság hídról, a Lánchídról és két dunai pontonról fellőtt több mint hatezer bomba, római gyertya, mozsár és egyéb pirotechnikai eszköz biztonságos kilövését száz tűzoltó biztosítja majd huszonhárom eszközzel. 

A rakpartokon tizenkilenc tűzoltóautó, a Dunán pedig három rohamcsónak és a Szent Flórián tűzoltóhajó áll készenlétben, a budapesti laktanyákban is a szokásosnál többen teljesítenek majd szolgálatot. A katasztrófavédelem útmutatásai alapján a szervezők menekülési útvonalakat alakítottak ki, így baj esetén a tűzijáték több százezres közönsége a lehető leggyorsabban tudja elhagyni a rakpartokat. Az útvonalakat jól látható táblák jelzik, a kiépített hangosítási rendszeren keresztül pedig a nézők folyamatos és pontos tájékoztatást kaphatnak a teendőkről, és ha szükségessé válik, a kiürítés rendjéről.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, figyelje az érvényben lévő meteorológiai riasztásokat, a rendezvényen pedig tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik