Light

Be kell húzniuk a féket a vonatoknak

vasut(210x140).jpg (Array)
vasut(210x140).jpg (Array)

Túl nagy a forróság, túlmelegedtek a sínek, sok vonalon ezért korlátozza a sebességet a MÁV. Negyedórás késések lehetnek emiatt.

A hőség miatt több vasútvonalon korlátozzák a vonatok sebességét a Mávinform vasárnapi közlése szerint. A korlátozás érinti a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalat, ahol Taksony és Tass között mérséklik a sebességet, emiatt mintegy 20-25 perccel hosszabb a menetidő.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely/Nyíregyháza vonalon Hatvan és Miskolc, valamint Nyíregyháza és Mezőzombor között lesz korlátozás, ami 10-15 perces késéseket jelent. A magas sínhőmérséklet miatt a Nyíregyháza-Mátészalka-Fehérgyarmat vonalon is korlátozni kell a sebességet Nyíregyháza és Nyírbátor között, ami 15 perces menetidő-növekedést okoz.

A Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka vonalon pedig Apafa és Hajdúsámson, valamint Nyíradony és Nyírbátor között járnak lassabban a vonatok, itt ugyancsak negyedórás késéssel kell számolni. A Mávinform szerint az intézkedések estig érvényesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik