Light

Még 2,5 nap a szaharai pokolból

hőség (Array)
hőség (Array)

Ha a hétfőt és a keddet kibírjuk, egy kiadós zuhé után már szembenézhetünk a felüdüléssel.

Ketyeg a visszaszámlálás: már csak két álmatlan éjszakán kell összeizzadnunk a lepedőt, már csak két és fél napon kell majdnem rosszul lennünk a dögmeleg BKV-buszokon, már csak két reggelen kell elviselnünk, hogyha a napon vagyunk, pár perc alatt csillagokat látunk és szédelgünk. Igen, a durva hőhullám a végéhez közeledik.

A Köpönyeg előrejelzése szerint addig is meleg hajnalokkal kezdünk, 20 fok felett is lehet a reggeli hőmérséklet, napközben a felhőtlen ég miatt bedurran még jobban a hőség: 33-38 fok közötti értékek várhatóak. Délután északnyugaton pár felhő megjelenhet, a szél is feltámad.

Kedden folytatódik a kánikula, mérsékelt szél mellett átlag 35 fok lehet. Ennél durvább csak a szerda lesz, ami kettészakítja nemzetünket. Miközben délkeleten akár 40 fok is lehet árnyékban, addig délutánra megérkezik a hőn vágyott hidegfront, ami a hét második felére bőven 30 fok alá tornázza a hőmérsékleteket. Lesz zápor, zivatar, jégeső, borongós, hűvösebb idő, szóval felüdülés.

De!

Addig is politikától függetlenül vörösbe öltözött az ország, az összes megye összes járásában a legkomolyabb, harmadfokú hőségfigyelmeztetés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy ha lehet, ne menjünk a napra, igyunk rengeteg vizet és figyeljünk oda arra, aki nincs jól. Lehet, hogy nem a szesztől szédeleg, hanem tényleg rosszul van a melegtől! És az UV-B sugárzás annyira magas lesz, hogy csak na, tényleg vigyázzanak magukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik