Light

Itt a kánikula, keresse az árnyékot

kánikula (Array)
kánikula (Array)

A legmagasabb hőmérséklet 31 és 35 fok között várható, késő estére 24, 29 fok közé hűl le a levegő, már ha ezt lehűlésnek lehet nevezni.

Az ÁNTSZ már korábban kiadta a másodfokú hőségriasztást, az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, csütörtök dél és hétfő éjfél között rendelte el a másodfokú hőségriasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint is kánikula várható ma, sok-sok napsütéssel. A délutáni, esti órákban növekedhet meg helyenként erősebben a gomolyfelhőzet, de csak néhol alakul ki zápor, zivatar, nagyobb az eséllyel északon, illetve az északkeleti megyékben. A megélénkülő délnyugati szelet sokfelé erős, zivatarok környezetében viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 35 fok között várható, késő estére 24, 29 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap kezdetben napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd délután gomolyfelhők képződnek, és elszórtan zápor, zivatar is valószínű. A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 36 fok között alakul.

Igyon sokat, keresse az árnyékos helyeket, naptej legyen, ha strandra megy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik