Light

Ellepik Horvátországot a magyar turisták

horvatorszag(210x140).jpg (Array)
horvatorszag(210x140).jpg (Array)

A negyedik leggyakoribb turista Horvátországban a magyar. Az első hármat nem fogjátok kitalálni.

Németország, Dél-Korea és az Egyesült Államok után a Magyarországról érkező vendégek adatai mutatják a leggyorsabb növekedést a horvát turizmus idei első öt hónapjában,  tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-t.

Marin Skenderovic arról számolt be, hogy a vendégszámot és a vendégéjszakát illetően – a tavalyi első öt hónaphoz képest – Németországból idén május végéig 70 százalékot meghaladó növekedést regisztráltak, Dél-Koreából több mint 20, az Egyesült Államokból pedig csaknem 20 százalékos bővülést tapasztaltak.

A negyedik helyen a magyarok állnak, vendégszámban 15,6 százalékos, vendégéjszakákban pedig 12,7 százalékos emelkedéssel.

Az összesített adatok szerint öt hónap alatt 2,268 millió turista 7,335 millió éjszakát töltött Horvátországban. Ebből a külföldiek 1,879 milliónyian voltak – 13,5 százalékkal többen -, akik a korábbi időszakhoz képest 14,7 százalékkal több, 6,2 millió vendégéjszakát töltöttek az adriai államban.

A magyar vendégek száma öt hónap alatt csaknem 28 ezer, a magyar vendégéjszakák száma pedig közel 84 ezer volt. Csak májusban közel 16 ezer magyar turista több mint 50 ezer éjszakát töltött Horvátországban, és mindkét adat több mint 16 százalékos növekedést jelent. Marin Skenderovic szerint a hagyományosan a magyarok által leggyakrabban felkeresett Kvarner-öbölben májusban 50 százalékkal több magyar járt, mint a múlt év ugyanezen hónapjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik