Light

Szörényi Levente csak muszájból nősült

A zenész önéletrajzi könyvében vallott arról, hogy feleségével csak fia érkezése miatt kötöttek házasságot.

Szörényi Levente Dubrovnikban ismerkedett meg Kovács Zsuzsa színésznővel, aki két évvel később kész helyzet elé állította.

“1970. október elején mondtuk ki az igent, ’71. március 30-án pedig megszületett Örs fiam. A kettő között ugyebár nincs kilenc hónap. (…) Mit ne mondjak, először rendesen összecsináltam magam a feladattól. Házasság, gyerek, felelősség… Meg is mondtam Kovácsnak. Hogy szerintem ez korai. Főleg, hogy épp nincs egy garasom se. A jólétnek vége volt, a letiltás, a balhék megtépázták a bandát. (…)” – idézi a Blikk.

Az Illés-együttes zenésze 26 évesen már apa volt, 40 éves korára pedig elvált ember. Félelmei ellenére azonban mindent vállalt egykor, nem szerette volna cserbenhagyni párját.

“Akármennyire nem fűlött a fogam a nagy feladathoz, egyszerűen nem volt szívem otthagyni Kovácsot és a helyzetet. Mégiscsak az én gyerekemet várta. Ilyenkor az ember nincs döntési helyzetben. Tetszik, nem tetszik, tenni kell, amit tenni kell. Teljesen mindegy, hogy legényfogó akció volt-e a terhesség, vagy sem. Az események kijelölték az utat, s menekülni onnantól már csak előre lehetett” – írta a ma már inkább remeteéletet élő Szörényi.

Fotó: MTI / Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik