Light

Zsémbes öregemberre hasonlít a torzszülött bárány

torzarcu-birka(960x640).jpg (birka, torzszülött, )
torzarcu-birka(960x640).jpg (birka, torzszülött, )

Tízszeres pénzt is kínáltak már a jószágért, dagesztáni gazdájának, de nincs szíve megválni tőle.

A XIX. századi cirkuszok hátborzongatóan bizarr világát idézi meg a nagy orrú, egy morcos öregember karikatúrájára hasonlító bárány. Tulajdonosát egyetlen dolog sokkolta jobban annál, amikor először látta meg a torzszülött jószágot: amikor egy cirkusz hatalmas összeget kínált neki az állatért cserébe – írja a Mirror ír kiadása.

A bárány Dagesztánban, Blasius Lavrentiev farmján jött világra. A 45 éves férfi azt mondta, már egy hete várt a jószág születésére: „elég kemény telünk volt, úgyhogy örültem, amikor észrevettem, hogy az anya vemhes. Arra gondoltam, az újszülött bárányt eladom majd, mert nagyon jól jönne egy kis pénz. Amikor kimentem megnézni, hogy haladnak a dolgok, kis híján megállt a szívem, amikor egy öregember szőrös arcába néztem” – mesélte.

Lavrentiev elmondta, hogy a fura jószág anyja és apja is teljesen átlagos állatok, így fogalma sincs mi okozhatta az elváltozást. A férfinek egy környékbeli cirkusz tekintélyes összeget: egy bárány átlagos árának tízszeresét ajánlotta a torzarcú jószágért, a farmer azonban túlságosan is megkedvelte az állatot: „igazi kis szépség, biztosan nem adom el, hogy valaki vacsorája legyen vagy, hogy ketrecben mutogassák. Egy darabig még biztos velünk marad” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik