Light

Ciki vagy sem: imádtuk a német slágereket

Blümchen (blümchen, )
Blümchen (blümchen, )

A kilencvenes években nem sok buli múlhatott el olyan zenék nélkül, amitől ma már leginkább a falra másznánk; hacsak a nosztalgia meg nem akadályozna ebben bennünket.

Ki ne imádná a fantasztikus kilencvenes éveket? No és az akkori bulizenéket? Ugye, hogy akkor minden szebb volt? (Tizenévesen, hát naná!)

És persze, hogy a legnagyobb akkori – már-már retró – kedvencek között német slágereket is találtunk. Indulhat a buli?

A képzeletbeli listánk ötödik helyére Mark ‘Oh-t tennénk. A német DJ 1995-ös Tears Don’t Lie című bombasztikus(an szörnyű) alkotása minden valamirevaló diszkóban ott dübörgött.

A kilencvenes években tomboló technoláz egyik legemlékezetesebb képviselője ki más is lehetne, mint Marusha. A klasszikus Somewhere Over The Rainbow című dal újragondolása 1994-ből pörög.

És ha már pörgés és techno. Hogy is maradhatna ki az ismert német előadók közül egy hamburgi csapat, aki elektronikus zenéjével robbant bele a köztudatba? Persze, hogy a Scooterről van szó. Vissza 1994-be és Hyper-hyper!

A lista második helyére egy igazi gyöngyszemet, stílszerűen inkább egy igazi virágszálat képzeltünk. Blümchenről van szó, akinek csilli-villi színes, technóval ötvözött világa abszolút megszerettette velünk a német nyelvet. (Vagy nem.) 1996 és a Boomerang.

A TOP1 német slágernek ezúttal egy kakukktojást választottunk. Az egyik legismertebb német nyelvű szám előadója, a 2013-ban elhunyt Mo-Do ugyanis történetesen olasz származású volt, dalait mégis mindig németül adta elő. Eins, Zwei, Polizei…. húsz év távlatából, 1994-ből.

Biztosak vagyunk benne, hogy még számtalan dalt lehetne felidézni, úgyhogy ezúton is kérjük, kommentben egészítsék ki a listát, és mutassák meg nekünk, önök melyik német nyelvű vagy német előadó által jegyzett számra buliztak annak idején?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik