Light

Újra a Rising Star nyerte a hétvégét

Rising-Star(210x140).jpg (rising star, majka, majka, ördög nóra)
Rising-Star(210x140).jpg (rising star, majka, majka, ördög nóra)

Hetek óta megy az oda-vissza, az elmúlt hétvégét most épp a Rising Star nyerte.

Érthető módon – hisz mindkét oldal pénzből, azaz pénzre váltható nézőszámból él – intenzív kötélhúzás folyik a két nagy kereskedelmi csatorna, közelebbről azok rivális tehetségkutatói között. A versengésben kezd egyfajta kényelmes váltógazdálkodás kialakulni: két hete a Rising Star komoly fölénnyel nyert, múlt hétvégén az X-Faktor, és a mögöttünk álló első decemberi hétvégén most ismét a TV2 tehetségkutatója került ki győztesen a versenyből. Igazságos gazda a néző: így mindkét műsornak megvan a lehetősége az örömre is – és az oka a munkára is, hisz ilyen éles versenyben egyik fél sem engedheti meg magának az önelégült lazsálást.

A hétvégén az RTL Klub szving-tematikával támadott, szemben a Rising Star párbajainak második fordulójával, mely harcból ezúttal utóbbi került ki győztesen mind a teljes lakosság körében, mind a kereskedelmi célcsoportban. A teljes lakosságot vizsgálva a szombati X-Faktorra 1186 224 néző volt kíváncsi, míg egy nappal később a Rising Star párbajaira 1 339 627 néző kapcsolt. A hirdetési árbevételhez legfontosabb 18-49-es korcsoportban is megmaradt a Rising Star előnye: 441 ezer nézőt ültetett a képernyő elé az X-Faktor 419 ezer nézőjével szemben. Az RTL még így is itt, a kereskedelmi célcsoportban az erősebb: míg az összesített számokat tekintve gyengült (egy héttel korábban 1 millió 225 ezren nézték), a 18-49-es sávban erősödni tudott a múlt hétvégi eredményéhez (415 ezer néző) képest. A Rising Star bár erősödött a kereskedelmi célcsoportban a múlt heti 404 ezres nézőszámhoz viszonyítva, de a két héttel ezelőtti diadalmenethez képest, amikor 528 ezer 18-49 közötti néző választotta a show-t – még nem tudta visszaküzdeni magát.

Minthogy a hétvégi műsorral összeállt a Rising Star végső mezőnye, és a héten új fejezet indul, az X-Faktor pedig ezen a héten fordul rá az igazi célegyenesre, így nehéz eldönteni, melyik műsor tartogat több izgalmat, de ha hihetünk a váltógazdaságnak, akkor most épp az X-Faktor lenne soron a hétvége megnyerésével. Meglátjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik