Light

Meglovasították az új Bond-film autóit

aston martin (aston martin)
aston martin (aston martin)

Bár még friss a bejelentés az új Bond-film kapcsán, máris új hír látott napvilágot, noha ez kevésbé derűs: ellopták a film autóállományát.

Azt már tegnap óta tudjuk, hogy a 24. James Bond mozi címe Spectre lesz, viszont, hogy a most lenyúlt spéci járműpark hiányában mégis mikor kezdődik el a forgatás, az már elég bizonytalan. Tudniillik, az értesülések szerint ismeretlen tettesek, a nagy bejelentéssel szinte egy időben rabolták ki a Land Rover németországi tréning-központját, a Düsseldorf közelében fekvő Neuss-ban. Összesen kilenc autó tűnt el, amelyeket egytől-egyig a filmhez használtak volna.

Az eltulajdonított gépkocsik közt 5 db ilyen Range Rover Sport is szerepel.

Az eset rendkívül kellemetlen a készítők számára, ugyanis csupa, a filmhez felkészített autóról van szó, így több mint valószínű, hogy csúszik a forgatás. A közvetlen anyagi kárt mintegy 800 ezer euróra – átszámítva úgy 245 millió forintra becsülik, de a dolog ennél sokkal drágább is lehet. Ugyanis ha valóban jelentős késedelmet okoz a forgatási menetrendben, akkor utólag még a 2015. november 6-ra kitűzött premierdátum is csúszhat.

Mellesleg úgy hírlik, hogy a tolvajok meglehetősen profik lehettek, mivel a német rendőrség egyelőre nem talált értékelhető nyomokat, amelyeken elindulhatott volna az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik