Light

Kicsi az esély, hogy készülhetnek újabb Tolkien-filmek

A hobbit Peter Jackson és Ian McKellen (peter jackson, ian mckellen, a hobbit, gandalf, )
A hobbit Peter Jackson és Ian McKellen (peter jackson, ian mckellen, a hobbit, gandalf, )

Peter Jackson elmondta, a Tolkien Alapítvány és a család engedélye nélkül nem készülhet új, Tolkien-regényen lapuló film.

Az új-zélandi rendező A hobbit – Az öt sereg csatája, a trilógia utolsó epizódjának hétfői londoni világpremierjén beszélt a további lehetőségekről. “A Gyűrűk Ura és A hobbit jogait Tolkien az 1960-as évek végén adta el, ám e két művén kívül soha más írásának jogait nem bocsátotta áruba. Ezek tulajdonosa a brit író örökségét kezelő Tolkien Alapítvány, az együttműködésük nélkül nincs új film” – magyarázta Jackson egy sajtótájékoztatón. Pedig az örök Gandalf Ian McKellen épp A hobbit-trilógia zárófilmjének premierjén elhúzta a mézesmadzagot.

Az alapítvánnyal való megegyezés jelenleg bizonytalannak tűnik, mivel a szerző egyetlen még elő gyermeke, Christopher Tolkien eddig nagyon válogatósnak mutatkozott, amikor apja műveinek felhasználásáról volt szó. A Le Monde francia napilapnak 2012-ben így vallott: “Tolkien szörnyeteggé vált, amelyet felfalt saját népszerűsége és magába olvasztott a korszak abszurditása”.   

Jackson nem árulta el jövendőbeli terveit, csak annyit, hogy “miután több mint tíz évet töltött a tolkieni Középföldén, most már nyugodtan kimehet a strandra”. A rendező annyit azért hozzáfűzött, hogy hamarosan Az öt sereg csatája hosszú változatán fog dolgozni, amely fél órával lesz bővebb a december 1-jén Londonban debütált 2 óra 24 perces produkciónál. A hobbit: Az öt sereg csatája december 18-tól látható a magyar mozikban.

Forrás: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik