Kultúra

A hobbitokat nem lehet megállítani

Popcorn mozi (popcorn, mozi, )
Popcorn mozi (popcorn, mozi, )

A Smaug pusztasága 9,3 millió dollárt keresett az amerikai és a kanadai mozikban, ezzel Peter Jackson alkotása már 149,9 millió dolláros bevételnél jár

A hobbit – Smaug pusztasága című filmre váltottak legnagyobb értékben jegyet karácsony első napján az észak-amerikai mozikban, amelyek bevétele akár a 78 millió dollárt (a 16,9 milliárd forintot) is elérhette.

A második hobbit-film 9,3 millió dollárt keresett az amerikai és a kanadai mozikban, ezzel Peter Jackson alkotása már 149,9 millió dolláros bevételnél jár december 13-i bemutatója óta Észak-Amerikában.

A második helyet A Wall Street farkasa című tőzsdedráma szerezte meg 9,2 millió dolláros nyitó bevétellel, míg a harmadik a Will Ferrell főszereplésével készült Anchorman 2 lett 8,1 millió dollárral.

Ben Stiller új filmje, a Walter Mitty titkos élete 7,8 millió dollárral a negyedik helyet szerezte meg december 25-i bemutatójának napján, az Amerikai botrány pedig 7,4 millióval az ötödik helyre került.

A vártnál kevesebb nézőt vonzott Keanu Reeves 47 Ronin című filmje, amelyre 7 millió dollárért váltottak jegyet. Sylvester Stallone és Robert De Niro közös filmje, a Grudge Match pedig 4 millió dollárt keresett szerdán.

A 78 millió dollár a második helyre elég az észak-amerikai mozik karácsonyi jegybevételi listáján. A rekord 2009-ből származik: akkor 86,6 millió dollárért váltottak jegyet a nézők a kínálatban szereplő filmekre. A legnagyobb siker abban az évben a Sherlock Holmes 2 – Árnyjáték volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik