Light

Oscar-esélyes filmeket tettek közzé a hackerek

annie jamie foxx (annie, jamie foxx, torrent)
annie jamie foxx (annie, jamie foxx, torrent)

A Sony Pictures négy premier előtt álló mozija és egy DVD-kiadvány került fel a torrentoldalakra a stúdiót ért hackertámadás után.

A Sony dolgozói eleinte csak azt vették észre múlt héten, hogy eltűnt a céges levelezés, és több vállalati dokumentumhoz sem férnek hozzá, de mint kiderült, több mint 11 TB (11 ezer gigabájt) mennyiségű „bizalmas” és „szigorúan bizalmas” adat került illetéktelenek kezébe, akik egy részét már az interneten elérhetővé is tették.

Eddig a december 19-én bemutatásra kerülő Mr. Turner című életrajzi dráma, a január 16-án érkező, Julianne Moore Oscar-esélyes főszereplésével készült Still Alice, a január 22-én startoló Annie című Jamie Foxx-musical, a még premierdátum nélküli To Write Love on Her Arms című zenés életrajzi film, valamint Brad Pitt világháborús drámája, az október végén bemutatott Harag DVD kiadása került fel a torrentoldalakra.

A stúdió vezetői arra gyanakodnak, hogy Észak-Korea által felbérelt hackerek állnak az ügy hátterében. A Sony egyik leányvállalata, a Columbia Pictures készítette ugyanis az Interjúcímű vígjátékot, melynek két főszereplője, Seth Rogen és James Franco Észak-Koreába látogat, hogy riportot készítsen Kim Dzsongunnal, és ha már ott vannak, a CIA felkéri őket, hogy gyilkolják meg a diktátort.

Forrás: LA Times

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik