Light

Nincs tovább – véget ért a Napló

tv2 napló (tv2, napló)
tv2 napló (tv2, napló)

17 év, 1 hónap, 3 hét és 3 nap után végetért a TV2 egyik legrégebben futó sorozata, a Napló. A szerkesztők az emlékezésnek szánták az utolsó epizódot.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a TV2 alig három héttel ezelőtt bejelentette, megszünteti megkopott fényű műsorát, a Naplót. A szórakoztató riportmagazin szinte egyidős a csatornával, az első adást 1997. október 5-én, vasárnap este sugározták, a TV2 indulásának második napján. A heti rendszerességgel műsorra kerülő Naplót sokáig az RTL Klub egyik műsora sem tudta megszorongatni, ám nyár végén stratégiai okokból új időpontra került át, s helyét a Sztárban Sztár foglalta el. A nap és sávváltás már akkor sugallta, ez a műsor hattyúdalát jelentheti. Ez be is bizonyosodott, hiszen az új időpontra, szombat délutánra átrakott műsor már drága volt, így nem meglepetés annak elkaszálása.

A november 29-i utolsó adás blokkokra bontva először humoros, aztán izgalmas volt, majd a zsebkendők is előkerültek. A műsor szerkesztői a korábbról is ismert hatásvadász stílusban elővették a stáb legviccesebb videóit (az újraforgatott Hurkagyurka reklámot, a rendhagyó csapatépítő-tréningeket, disznóvágásokat), a karitatív eseményeiket (szemétszedés, gyalogátkelőhely festés), és azon természeti katasztrófákat is, ahol megjelentek. Voltak hős gyerekek, csizmadobáló világbajnokok, nagy találkozások, és utolsó magyar hadifogoly – csupa-csupa olyan esemény és személy, amik, vagy akik érzelmet válthatnak ki a nézőből.

Nem véletlen, hogy igen zanzásítva írjuk, mi is történt a műsorban, az utolsó adás is legalább ennyire kapkodóra sikerült. Érthető, hogy a Napló története igencsak sűrű, de ettől még nem volt nézőbarát a záróepizód. Egyik pillanatban még kórházszobát festett a stáb, a következőben már Pimasz Úr regulázta a zebrán gyorsan áthaladókat. A mindent lezáró rész ettől még bizonyos mértékben működött, a magas nosztalgiafaktora mellett érdekes látlelet volt az elmúlt 17 év krónikájáról is.

Mi a Napló történetének talán legbizarrabb videójával, az összeállításokból méltatlanul kimaradt Exöszájzbúk Ferikével búcsúzunk a műsortól. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik