Light

Az állatok is értékelték az internetadót

Október legfontosabb hírei macskák és kollégáik tolmácsolásában.

A napokban adtunk hírt arról, hogy egy friss nemzetközi felmérés szerint a magyar lakosság rettenetesen tájékozatlan: legyen szó bevándorlókról, munkanélküliségről vagy választásokról, az embereknek halvány fogalmuk sincs az országgal kapcsolatos legalapvetőbb tényekről.

Úgy döntöttünk, nem hagyhatjuk ezt annyiban: tennünk kell a tájékozatlanság ellen.

Netán Ön is lemaradt október legfontosabb eseményeiről? Úgy telt el a hónap, hogy alig volt ideje híreket olvasni? És most van három perce, hogy mindezt bepótolja? Akkor állunk rendelkezésére: állatszármazású szakértőink segítségével – képes formában – foglaljuk össze mindazt, ami lényeges volt októberben.

A Fidesz-KDNP idén már harmadszor nyerte meg a választásokat.

 

Tíz nap múlva Varga Mihály megszellőztette, hogy lesz internetadó; gigabájtonként 150 forint lenne a mértéke.

 

Sokan azt mondták, az egész internetadó csak gumicsont: kormány ezzel a – várhatóan nagy felháborodást kiváltó – hírrel szeretné elterelni a figyelmet egy másik ügyről…

 

…méghozzá egy korrupciós botrányról.

 

Az amerikai kormány hat magyar közhivatalnokot kitiltott az Egyesült Államokból.

 

Köztük (állítólag) a NAV elnökét, Vida Ildikót. Az adóhatóság közleményben tagadta, hogy vezetőik korrupcióban lennének érintettek, de a kitiltásról nem írtak, a Hír24 erre vonatkozó kérdéseire azóta sem válaszolnak.

 

De visszatérve az internetadóra: az ügy hatalmas ellenkezést és tüntetési hullámot váltott ki

 

A netadó visszavonására adott 48 órás ultimátum lejárta után a tiltakozók ismét összegyűltek, és kijelentették, addig nem adják fel, amíg vissza a kormány nem vonja a javaslatot.

 

Aztán jött a miniszterelnök és elmondta: az adót nem lehet bevezetni ebben a formában, mert a kormány távközlési adót akart, de az emberek internetadót láttak.

 

Ezért hamarosan nemzeti konzultáció kezdődik az internetet érintő kérdésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik