Light

Ellopta barátnője hulláját, egy közös autózásra – fotó

És még fényképet is készített róla, majd közösségi oldalakon kezdte el terjeszteni a felvételt. Ez volt a történet. Csak éppen átverés az egész.

Az internetes közösségi oldalakon felháborodott emberek ezrei osztották meg az alábbi fényképet, amit a kísérőszöveg szerint egy kaliforniai férfikészített, miután a hullaházból ellopta barátnője holttestét, és a felvételt „a közösségi oldalán megosztotta”. A kép a Twitteren és a Facebookon kezdett el terjedni, jellemzően amerikai emberek oldalain, de már nemzetközi oldalakon is megjelent.


Fotó:Imgur 

A kép a Redditről indult hódító útjára, ahol már rögtön az elején többen is kétségüket fejezték ki a fénykép valódiságával kapcsolatban. Nekik volt igazuk. A Gawker netes átverések leleplezésére létrehozott oldala, az Antiviral ki is derítette, hogy tényleg kamu a történet.

A lapnak sikerült beszélni a „halott barátnős szelfit” készítő férfival, aki megerősítette, hogy a képen látható női holttest csak egy filmes kellék, ami az NCIS forgatásán használtak. A szeptember elején készített fényképet pedig egyik haverja tette közzé a Redditen az engedélye nélkül, és ő volt az is, aki a vicces kísérőszöveget is mellékelte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik