Light

Itthon is tarolt az Utóélet

Zomborácz Virág első nagyjátékfilmje sikert aratott a Karlovy Vary Filmfesztiválon és a hazai díszbemutatóan is elismerően beszéltek róla.

Zomborácz Virág idén nyáron a Karlovy Vary filmfesztivál elsőfilmes szekciójának East of the West programjában debütált nagyjátékfilmje, az Utóélet a kedd esti budapesti díszbemutatón is nagy sikert aratott. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott premier házigazdája Hajós András volt, a vörös szőnyeges bemutatón pedig a teljes stáb megjelent. Az állófogadás vendégei között ott volt Dobó Kata, Árpa Attila és Andy Vajna is.

A külföldi szaksajtó korábban a film finomságát, látványvilágát és szatirikus humorát méltatta, a hazai kritikák szerint pedig végre egy olyan magyar film született, amelyen lehet nevetni.

Az Utóéletben a mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül, csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét.

Az alkotást szeptember 11-től már a hazai mozik is vetítik.

Fotó: Vertigo Media

Ajánlott videó

Olvasói sztorik