Belföld

Andy Vajna valahogy megint jól járt

A magyar filmügyi biztos cége nem tudott időben elég embert felvenni a kaszinóba, így halasztania kell, de hogy-hogy nem, a koncessziós szerződést eszerint módosítják, így 500 milliós kedvezményt kap – írja a Népszabadság.

A fejlesztési miniszter engedélyével jövő év elejére tolta ki a nemzetgazdasági tárca a kaszinókoncessziós szerződések kezdő időpontját. Ezzel az állam és a megismerhetetlen tulajdonosi hátterű, de Andy Vajnához köthető Las Vegas Casino Kft. közötti szerződés időtartama is módosult 2015 január 1-től 2025 január 1-ig tartó időszakra. Ezzel a változtatással az egykori producer félmilliárd forintot spórolt, mert eredetileg akkor is fizetnie kellett volna a koncessziós díjat, ha a kaszinói nem nyitnak ki időre – derült ki a Népszabadságból.

A nemzetgazdasági minisztérium nem is titkolta, hogy miért volt szükség a halasztásra. Mint írják, a „Las Vegas Kft. kérésére” módosították a szerződéseket. A hivatalos ok szerint a munkaerőhiány okozta a csúszást, mert az új termekbe speciális szaktudásra van szükség, és a hazai munkaerőpiacon nincs kellő szaktudással rendelkező munkavállaló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik