Light

Hajdú Péter nem jelent meg a tárgyaláson

A tévés személyiség Puzsér Róbertet perelte be, de nem jelent meg a mai tárgyaláson. A kritikus szerint abszurdak a vádak és meg fogja nyerni a pert.

Csütörtökön zajlott a Markó utcai bíróságon annak a pernek a tárgyalása, amelyet Hajdú Péter tévés személyiség kezdeményezett Puzsér Róbert ellen. Mint arról korábban beszámoltunk, miután Puzsér elleni büntetőfeljelentését a bíróság ejtette, Hajdú polgári pert indított jó hírnevének megsértése miatt, és kétmillió forintos kártérítést követel a kritikustól.

A bíróság épületéből kilépve elsőként a Hír24-nek nyilatkozó Puzsér Róbert elmondta: Hajdú Péter jó hírnevén „akkora sérelem esett”, hogy el sem jött a tárgyalásra, csak ügyvédje volt jelen. A bíróság így meg sem hallgatta Puzsér védekezését, csak a vád ismertette a vádpontokat: a kritikust számos facebookos posztjából származó tucatnyi kijelentéséért citálták a bíróság elé, melyek Puzsér Róbert szerint bőven a véleménynyilvánítás szabadságának keretein belül vannak, illetve egy részük nyilvánvalóan fikció, ezért szépirodalmi kategóriába esnek.

A következő tárgyalás 2015. január 10-én lesz.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik