Light

A pucér kézenálló ismét hallatott magáról – fotók

Ezúttal Hollandiában vetkőzött az anonimitásba burkolózó környezetvédő aktivista.

Ismét az érdeklődés középpontjába került a Pucér Kézenálló. A fiatalemberről semmit nem lehet tudni: sem a nemzetiségét, sem a korát, sem a nevét; mégis – már öt éve – időről-időre felbukkan a médiában. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy újabb fotókat tölt fel magáról, amelyeken a világ legismertebb pontjain látható – tök meztelenül és kézenállva. (Valamit mégis tudunk róla: vörös a haja, ez kiderül a fotókról).

Készült már róla kép a Kínai Nagy Falnál, és lefényképezték már az – említett pózban – New Yorkban, Cambridge-ben és még a budapesti Szabadság-híd mellett, a rakparton is. Legutóbb (augusztus végén) a hollandiai Utrechtben vetkőzött ki magából.

Ezúttal a Daily Mail kapta fel a sztoriját; a tudósításból (és hősünk weboldaláról) az is kiderül, hogy az anonimitásba (de másba nem) burkolózó fickó a „tervezett elavulásra” szeretné felhívni a figyelmet ezzel a furcsa akcióval; azaz arra a problémára, hogy a műszaki készülékeket és más termékeket ma már szándékosan úgy állítják elő a gyártók, hogy azok pár év (rosszabb esetben: néhány hónap) alatt elavuljanak, elromoljanak, és így le kelljen azokat cserélni. Ez egy véget nem érő folyamat, ördögi kör, ám az aktivista szerint ez így nem mehet tovább, mert csak a környezetünket szennyezzük, ha belemegyünk ebbe a játékba.

Az öt éve folyamatosan akciózó Pucér Kézenálló ezért azt javasolja, állítsuk a világot a feje tetejére (ahogy ő is teszi – a maga módján), szakítsunk fogyasztási szokásainkkal, és inkább csodálkozzunk rá a Föld szépségére. Ahogy ő is teszi – a maga módján.


Fotó: facebook.com/nudiehandstander


Fotó: facebook.com/nudiehandstander

Ajánlott videó

Olvasói sztorik