Light

Nem versenyeznek profi szakácsok a Konyhafőnökben

Az RTL Klub új gasztroshow-jának résztvevői közül senki sem a főzésből él, erősítette meg a műsor kreatív producere.

A Konyhafőnök című műsor két szereplőjéről is kiderült, hogy több ponton kapcsolódnak a konyhaművészethez. A show kreatív producere, Herman Péter azonban továbbra is hangsúlyozza, a résztvevők egytől-egyig amatőrök.

A műsorban – amely kiváló nézettségi mutatókkal büszkélkedhet – egész egyszerűen nem vehetnek részt profik, innentől kezdve nem érheti a show-t az a vád, hogy ne lenne fair. Olyan emberek szerepelnek, akiknek az a vágyuk, hogy konyhafőnökké váljanak, és elég motiváltak ahhoz, hogy megvalósítsák az álmukat” – kezdte Herman Péter a Hir24-nek. Persze az, hogy ki számít profinak és ki amatőrnek, egy összetett kérdés.

„Az a profi, aki ebből él, aki egy konyhát vezet” – mondja a kreatív szakember. Ugyanakkor a versenyző gond nélkül dolgozhat konyhán, például előkészítőként, ő nem tartozik a profi kategóriába, ahogy az sem, akinek a gasztronómiához közeli pozíciója van. Herman Péter azt is elárulta, hogy egyik versenyző sem tüntette fel az önéletrajzában, hogy valaha is dolgozott volna konyhafőnökként. Bár Czigléczky Tiborról előkerült egy tavaly novemberi felvétel, melyen egy budapesti bisztró séfjeként van megemlítve, Tibor sem az ott említett étteremben, sem máshol nem dolgozott profi szakácsként, ahogy konyhafőnökként sem.

Azért mert séfként volt megnevezve, nem jelenti azt, hogy  a konyha főnökeként dolgozott. Ráadásul Tibor jelen esetben egy nem túl virágzó catering céget vezet” – magyarázta  Herman Péter.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik