Light

Sárkánytámadásra is fel kell készülniük a városoknak?

Önt is érdekli, hogy összesen hány állatot fagyasztottak le a településén 2012 márciusa óta?

Az információszabadságról szóló törvény kötelezi a brit települések vezetőit, hogy a lakosok által feltett hivatalos kérdésekre adjanak írásos választ. Még akkor is, ha történetesen rettenetesen hülye kérdésekről van szó.

Az önkormányzatokat képviselő szervezet közzétette a listát azon nem normális beadványokról, amelyek idén eddig a testületekhez beérkeztek – írja a Time.

A Manchester közelében található Wigan képviselőtestületét arról faggatták, milyen tervekkel rendelkezik a település egy esetleges sárkánytámadás esetére; a worthingieken pedig az aszteroidák és meteorok becsapódásával kapcsolatos előkészületeket kérték számon.

„Kérem, sorolják fel azon állatokat, amelyeket 2012 márciusa óta lefagyasztottak; feltüntetve az állat fajtáját és mennyiségét” – ezt a közérdekű adatra vonatkozó kérdést Cambridge illetékeseihez intézték.

Birmingham önkormányzatától azt kérdezték, hány esetben kellett szellemeket keresniük a város épületeiben; Rossendale vezetőit arra kérték, hogy ismertessék, hány esetben foglalkoztattak ördögűző és hittel gyógyító szakembereket, valamint, hogy a beavatkozás felnőttet, gyermeket, állatot vagy épületet érintett. Szintén Rossendale egyik lakosától érkezett egy olyan statisztikai adatra vonatkozó kérdés, amely talán még a fentieknél is izgalmasabb: „Összesen hány rés található a nyilvános WC-k egyes fülkéit elválasztó falakon?”.


Érdemes felkészülni a veszélyre. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik