Light

A „Putyin-F*szfej” nevet adták egy csillagnak

Összefogtak a kozmikus viccért Ukrajnában a csillagászok és az oroszellenes aktivisták.

Lehet, hogy macsó vezérként fog bevonulni a világtörténelembe Vlagyimir Putyin, orosz elnök, de a kozmoszban egészen más kép ugrik majd be a jövő generációinak a neve hallatán. A távoli jövő bolygóközi utazói úgy fogják gondolni, hogy a Putyin szó valaha azokat jelölte, akiknek valahogy egybemosódott a szaporítószerve és a feje. Már amennyiben ismerik majd az ukrán nyelvet.

Keleti szomszédunk asztronómusai, és Moszkva-ellenes aktivistái ugyanis hivatalosan is a Putin-Hulio (magyarul Putyin – F*szfej) nevet adták a KIC 9696936 kódjelű csillagnak. A keresztelőt a Pale Blue Dot Project nevű szervezet égisze alatt tartották. A szervezet a világon bárkinek engedélyezi, hogy szerény tíz dollárért örökbe fogadjon egy csillagot, és olyan nevet adjon neki, amilyet csak akar. A befolyt pénzeket (így a Putyin bosszantására fordított 10 dollárt is) aztán földszerű bolygók kutatására fordítják, amelyeken a Földhöz hasonlóan megtelepedhetett az élet.

A „Putin-Hulio” kifejezés egyébként hihetetlen népszerűségnek örvend az interneten. Az Urban Dictionary, angol nyelvű szlengszótár bejegyzése szerint, az eredetileg trágár hulio szó mára egyértelműen Vlagyimir Putyin, illetve a szörnyű diktátor szinonimájává vált.

Putin-Hulio címmel még egy amolyan futballszurkolói rigmusszerű dal is született, amit az oroszellenes ukránok minden helyzetben szívesen énekelnek, legyenek akár vakáción vagy tüntetésen a kijevi Maidan téren – írja a The Wire.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik