Light

Megőrül, ha rájön, mi a kártyatrükk titka

Egyszerű, de hatásos, és minden esetben működik, amíg rá nem jön a turpisságra.

A bűvészet akkor működik igazán jól, ha nem jövünk rá trükkre, ha őszinte lelkesedéssel tudunk hinni a varázslatban. Az igazán profikról el tudjuk képzelni, hogy egy másik bolygóról érkeztek hozzánk, mert amit a szemünk láttára csinálnak az egyszerűen képtelenség. A lenti videóban szereplő fiatalember ettől azért még messze van, a trükkje mégis hatásos, mégpedig azért, mert akárhányszor nézzük meg, a varázslat mindig sikerül.

A videó elején öt kártyalap van a fiú kezében, és arra kéri a nézőt, hogy válasszon ki egy lapot. Aztán megkeveri a paklit, kiveszi belőle a választott lapot, megmutatja a kamerának a maradék négy kártyát, és tényleg: nincs már ott a választott lap. Eláruljuk, ha ötször egymás után nézi meg a videót, és mindig másik lapot választ, a végén sohasem lesz a négy maradék lap között a választott. Rájöttek miért?

Megfejtés: a szöveg megjelenítéséhez vigye a kurzort a dobozra!

Amikor a srác először felmutatja a kártyákat, a következő lapokat látjuk: káró bubi, pikk dáma, kör dáma, treff bubi, és káró király. A másodszor felmutatott a maradék négy lap viszont már teljesen más: káró dáma, pikk bubi, kör bubi, és treff dáma. Vagyis bármelyik lapot választottuk, az biztosan nem lesz a maradék négy kártya között, hiszen egyik sincs ott az eredetiek közül. De hogyan változnak át a kártyák? Nos, ennek is meg van a trükkje… Nem hagyományos lapokat látunk hanem speciális bűvészkártyát. Ha megállítja a videót a trükk legvégén,és alaposan szemügyre veszi a legelső lapot észre fogja venni, hogy bár elsőre treff dámának néz ki, alul egy másik jel szerepel a Q mellett, méghozzá a pikk. Vagyis olyan kártyákkal van dolgunk, amik mást mutatnak, ha fejjel lefelé mutatják őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik