Élet-Stílus

Az elefánt pillanatok alatt elalszik az altatódaltól – vírusvideó

A thaiföldi lány rájött, hogy a dalolás megnyugtatja a traumán átesett állatokat.

A lenti videót néhány nap alatt 1,1 millióan nézték meg. Pedig első ránézésre csak egy átlagos hangon éneklő lány és egy szunyáló elefánt szerepel benne.

És most a részletek: mint kiderült, a képsorokon Sangduen „Lek” Chailert látható, aki egy thaiföldi elefántmentő alapítványnál dolgozik. A lány és Faa Mai, az elefánt között szoros kapcsolat alakult ki, és ezt gyönyörűbben nem is lehetne érzékeltetni: Lek egy altatódalt (Tai Rom Malulee) énekel gigantikus haverjának, aki ettől másodpercek alatt elalszik, de annyira, hogy édesded horkolása azonnal hallható.

A lány a Bangkok Postnak nyilatkozott a hihetetlen képsorokról: elmondta, hogy az alapítvány által gondozott elefántok – lévén, hogy korábbi gazdáiknál szörnyű bánásmódban volt részük – komoly pszichés sérüléseket szenvedtek.

Elmesélte, hogy az egyik állat kövekkel dobálta a felé közelítő embereket, és először a lányt is ellenségesen fogadta, de Lek egyszer csak elkezdte énekelni a videóban is hallható dalt (amelyet édesanyja dúdolt neki annak idején), és az elefánt ettől megnyugodott. Az emberek eleinte bolondnak nézték a lányt, de időközben kiderült: gyógymódja hatásos – az elefántokat megnyugtatja az altatódal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik