Light

Istenes Bencéék is kiállnak az elrabolt lányokért

Nemzetközi kampányhoz csatlakozott a Music FM csapata. Fotóik megosztásával támogatják az összefogást.

“Adjátok vissza lányainkat” – ezt követelik a világ minden táján hírességek és civilek az április 14-én, Nigériában elrabolt diáklányok ügyében. Az emberrablás és emberkereskedelem elleni nemzetközi kampányhoz – Magyarországon elsőként – a 89.5 Music FM is csatlakozott.

“Felháborító és tűrhetetlen, hogy bárhol a világban ilyen előfordulhat”- adott hangot indulatainak Istenes Bence.  Ahogy a világ minden pontján felháborodott és a lányokért aggódó tömegek eddig tették, a Music FM munkatársai is fotóik megosztásával csatlakoznak a nigériai diákok szabadon bocsátását követelő és az emberkereskedelmet elítélő összefogáshoz.

Fotó: MusicFM

A hírekből ismert: április 14-én 276, más források szerint több, mint 300 tizenéves diáklányt raboltak el egy bentlakásos iskolából. 53 lánynak sikerült elmenekülnie, de a többieket még mindig fogva tartják. A közösségi oldalakon, a világ számos pontján, iskolák és nagykövetségek előtt demonstrálók követelik szabadon bocsátásukat, köztük számos híresség, az Egyesült Államok First Ladyétől kezdve megannyi színész és zenész – többek között Justin Timberlake, Anne Hatheway vagy Sean Penn. Mellettük sorakozik még számtalan civil, akik munkahelyükön, iskolákban, otthon, a világ minden kontinensén készítenek a témához rendelt feliratokat.

Sok más közszereplő mellett az ENSZ különleges megbízottja, Angelina Jolie is megszólalt: “Belebetegszem, ha belegondolok, hogy ezeket a kislányokat terrorizálják, megerőszakolják, eladják. Ez vérlázító, felfoghatatlan, hogy bárki megtehet ilyet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik