Light

Étterem, mint mellékhelyiség

Rengeteg különleges étteremmel találkozhattunk már életünkben, de ilyet még nem láttunk: egy étterem, amit mellékhelyiségnek rendeztek be.

A Time magazin oldalán bukkantunk a Modern Toiletre , ami nem más, mint egy tajvani étterem, mely igencsak egyedi dizájnnal rendelkezik: úgy néz ki, mint egy mellékhelyiség rengeteg WC-vel, mosdókagylóval és további ide illő berendezési tárggyal.

A vendégek székek helyett WC-n foglalnak helyet, és ugyanilyen alakú “tányérokban”  vagy minifürdőkádakban szolgálják fel az ételeket,  az italokat pedig biliben szervírozzák. Ezeket vacsora után akár haza is lehet vinni szuvenírként. Szalvéták helyett természetesen WC-papír áll a fogyasztók rendelkezésére.

A desszerteknek szintén kissé bizarr az elnevezésük, mint például “Hasmenés száraz darabkákkal” (ez nem más, mint a csokifagyi), vagy a “Véres széklet” (ez pedig az eperfagyi lenne), de  a “Zöld vérhas” (kivifagyi) sem valami bizalomgerjesztő.

Az étterem megálmodója és tulajdanosa Wang Zi Wei, egykori bankár, akinek az ötletet egy Japán rajzfilmfigura, Dr. Slump adta, aki nagyon szeretett “kakival játszani és azt pálcikára feltekerni”. Így a sikerét  a széklet alakú, csavart fagyi alapozta meg, melyet pottyantós WC-re hasonlító tálkába adagolt. Mára Wang 12 étteremmel rendelkezik Tajvanban és Hong Kongban, továbbá, tervei szerint Makaón, Kuala Lumpurban és Malajziában szeretne még terjeszkedni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik