Light

Undorító hirdetéssel a kutyagumi ellen

Figyelemfelkeltő plakáttal kampányol Bristol városa a fel nem szedett kutyakaki ellen.

Bristol városában nagyon komolyan veszik a csak úgy ott hagyott kutyapiszok ellen folytatott ádáz harcot. Igen, talán mindenkinek van róla elképzelése, hogy mennyire gusztustalan, rossz érzés, amikor egy könnyed séta során kutyakakiba lép az ember. A levakarhatatlan szagról nem is beszélve. A brit városban most ennek mentek elébe, egy nagyon erős plakáttal.

A képen egy kisgyerek látható, akinek a szája valami csokiszósszal, mogyoróvajjal lehet kikenve, de a kép jobb alsó sarkában ott figyel egy méretes kutyapiszok. Így már nem is kellene a szöveg, hogy: „A gyerekek mindent a szájukba vesznek.”, mert anélkül is kiválóan működne a képzettársítás, de azért ott van, hogy minden világos legyen: a képen látható gyerek kutyaürüléket majszol, mert a játszótéren már megunta a csúszdát meg a hintát, és ez a meleg valami meg pont kéznél volt.

Fotó: twitter

A plakát, azon túl, hogy elborzaszt, és titkon azt üzeni, hogy inkább ne is engedd ki a gyereked a házból, de még a szobájából se, arra is ösztönzi az embert, hogy mint egy jó besúgó, szépen nyomja fel a rendőrségnél azt, aki nem szedi fel a kutyája által elhullajtott bélsarat. Akik elmulasztanák házi kedvencük után való takarítási kötelezettségüket, azoknak 1000 fontos pénzbírsággal kell szembenézniük, ami jó magyar forintba átszámolva 343 ezer lenne esetenként. Ez azért nem csekély összeg ahhoz, hogy még a legtrehányabb kutyatulajdonos is az eszébe vésse, anyagilag is megéri napi 1-2 alkalommal lehajolni a kutya után, mint egy kisebb vagyont befizetni.

A Twitteren pár közszereplő is megosztotta a plakát képét és hozzáfűzte a maga véleményét. Legyen elég annyi, hogy pozitív visszajelzésbe egyszer sem futottunk bele, de Bristol város vezetősége talán nem is egy mindenáron pozitív kampányt akart ezzel útjára indítani. Tweetben válaszolt pár embernek, hogy kicsit lecsendesítse a pfujolás egekbe szökő mértékét. „Valóban sokkoló, de ezzel talán sikerül felkelteni pár kutyatulajdonos figyelmét, hogy mi is a kötelességük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik