Élet-Stílus

Tuti módszer a kutyagumi ellen

Egy spanyol kisvárosban kipostázzák a gazdinak, amit nem szedett fel.

Az aprócska spanyol falu, Brunete, Madridtól kicsit több mint 30 kilométerre akár világhírű is lehet annak köszönhetően, ahogy megszabadultak az utcáikat rondító kutyagumiktól. A helyzet egy ideje már-már tűrhetetlen volt, hiába a zsákok és a kukák, a gazdik egy része rendszeresen ott felejtette a „végterméket”, ahol az földet ért.

A faluvezetés úgy döntött, keményebb eszközökhöz folyamodik. Mivel az volt a céljuk, hogy a kutyagumit visszajuttassák a feladónak, munkába állítottak húsz önkéntest, akiknek az volt a feladata, hogy árgus szemekkel járjanak Brunete-ben, és lefüleljék a felelőtlen gazdikat.

Miután belebotlottak egybe, beszélgetésbe elegyedtek vele és kiszedték belőle a kutya nevét és fajtáját. Ezután már szinte gyerekjátéknak bizonyult a falu nyilvántartásából elővarázsolni a kutya gazdájának adatait, aki néhány napon belül kedves kis csomagba dugva visszakapta az ürüléket. Csak februárban 147 ilyen kis csomagot küldtek ki…

Meglepő vagy sem, a módszer bevezetése óta Brunete-ben 70 százalékkal kevesebb a kutyagumi az utcán. Lehet, hogy arrafelé nem menő a polgármesteri hivataltól csomagot kapni?

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik