Light

120 milliót érő parkolóhely

Bostoni-parkolo(960x640).jpg (parkoló, sikátor, boston, )
Bostoni-parkolo(960x640).jpg (parkoló, sikátor, boston, )

Hihetetlen összeget fizetett egy licitáló két parkolóhelyért.

Az 560 ezer dolláros, azaz 122 millió forintos összeg még akkor is elképesztő, ha figyelembe vesszük, hogy a két parkolóhelyen négy autó is elfér. A Boston egyik előkelő negyedében lévő parkolóhelyeket egy kis sikátorban árverezte el az amerikai adóhatóság. Tulajdonosától – aki 1993-ban ötvenezer dollárért (mai árfolyamon tízmillió forint) vásárolta meg a parkolókat – azért foglalták le, mert hatszázezer dolláros adóhátralékot halmozott fel – jelentette a helyi sajtó.

Az árverésen több tucatnyi érdeklődő vett részt, és a 45 ezer dolláros kikiáltási ár hamar elérte a százezer, majd a kétszázezer dollárt – írta a Boston Globe. A lilcitálók egymás után estek ki, míg végül már csak egy férfi és egy nő maradt, akik licitháborúba kezdtek. Végül a nő került ki győztesen, és 560 ezer dollárért vihette a parkolókat.

Lisa Blumenthal – aki egy 5,8 millió dollárt (1,2 milliárd forint) érő, és három parkolóval rendelkező házban él a közelben – a Globe-nak elmondta: azért vásárolta meg a helyeket, hogy a hozzájuk érkező emberek könnyen le tudják tenni autójukat a parkolókkal igencsak szűkösen ellátott városrészben.

Egyébként Bostonban 2009-ben háromszázezer dollárt fizettek egy sima, egy autónak elég parkolóhelyért, ami azóta is rekordösszegnek számít. Egy családi ház átlagosan pedig 313 ezer dollárba (68 millió forint) kerül a városnak is otthont adó Massachusetts államban.

Így néznek ki a 122 millió forintért elkelt parkolóhelyek. Forrás: StreetView

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik