Light

Papírhulladéknak hitte a milliókat, és eladta egy újrahasznosítónak

kínai újság (kínai újság)
kínai újság (kínai újság)

Nem sokon múlt, hogy a kidobandó újságpapírok közé került, 36 millió forintnyi papírpénz ledarálva végezze.

A Sanghajban élő nő hét jüant, azaz 258 forintot kapott egy újrahasznosítással foglalkozó cég munkatársától, amikor átadta neki a lakásban összegyűlt papírhulladékot: régi újságokat és két papírzacskót. A Lin nevű nő csak azt nem tudta, hogy a papírzacskókban nem csak újságpapírok vannak. Azokba ugyanis férje egymillió jüant (36 millió forint) rejtett el, „vészhelyzet esetére” – írta a Shanghai Daily.

A házaspár szerencséjére a papírhulladéknak hitt pénzzel távozó nő nem egyenesen az újrahasznosítóba indult, és másfél órával később a közelükben sikerült utolérniük, miután rájöttek, Lin mit is adott oda neki. Miután elmagyarázták neki a helyzetet, a kocsijára ugrottak, és a sok papírszemét között meg is találták a papírzacskókat, bennük a tíz kötegbe rendezett százjüanost.

A házaspár azt nem árulta el a kínai sajtónak, hogy miért kellett nekik egymillió jüant otthon tartaniuk „vészhelyzet esetére”, és azt sem, mi a foglalkozásuk.

A Shanghai Daily az esettel kapcsolatban megemlíti, hogy a kínaiaknál régebben megszokott volt, hogy nagy összegeket tároltak otthonukban, de ez a gyakorlat már leáldozóban van. Ennek ellenére hasonló történetek elő szoktak fordulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik