Nagyvilág

Megtarthatta a talált milliókat a hajléktalan

Aranyermek(210x140)(1).jpg (arany, aranyérmék, )
Aranyermek(210x140)(1).jpg (arany, aranyérmék, )

Az amerikai férfi a lábát akarta megmosni, amikor a folyópartnál vizes százdollárosokat, valamint aranyérméket rejtő csomagot talált. Átszámítva húszmillió forintot ér zsákmánya.

A 47 éves férfi még januárban bukkant a csomagra a Colorado-folyónál, a texasi Bastrop városában – jelentette a helyi sajtó. Timothy Yost elmondása szerint éppen a lábát akarta megmosni a vízben, amikor egy csomagra lett figyelmes, amely csilingelő hangot adott, amikor belerúgott. Amikor kinyitotta, elázott százdollárosokat, valamint aranyérméket talált.

A hajléktalan férfi azonnal egy bankba ment, hogy vizes pénzét szárazra cserélje, de nem járt sikerrel. Ott ugyanis közölték vele, hogy csak száraz bankókat tud beváltani, és elküldték, majd hívták a rendőrséget, amely hamar meg is találta Yostot. A férfi megmutatta a rendőröknek, hogy hol bukkant a csomagra, amelyet egy elismervény ellenében elvettek tőle a rendőrök, hogy leellenőrizzék azokat.

A kisebb vagyon azóta Bastrop város önkormányzatánál várta jogos tulajdonosát, miután a hatóságok megbizonyosodtak arról, hogy nem volt köze a pénznek és a dél-afrikai érméknek semmilyen bűncselekményhez. A pénzért csak egy ember adott be jogos követelést, de később visszavonta azt, azzal az indokkal, hogy nem akarta magára irányítani a közfigyelmet.

Végül a város önkormányzata döntött arról, hogy a hetven darab százdollárost, valamint a negyven darab Krugerrand érmét az azt megtaláló hajléktalannak adják – írta a statesman.com. Yost azonban nem tudott ott lenni, hogy azonnal átvegye vagyonát, ugyanis éppen rácsok mögött volt nyilvános részegeskedés és birtokháborítás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik