Light

Nagyszerű játék a Street View-val

Amilyen egyszerű, annyira ötletes. Mindenkinek kötelező, aki azt gondolja magáról, hogy jól tud tájékozódni.

A GeoGuessr azok közé az egyszerű ötletek közé tartozik, amiről az ember nem érti, hogy neki miért nem jutott eszébe, annyira kézenfekvő. A Google Street View-n alapuló játék annyiból áll, hogy „kiraknak” egy helyre, majd ki kell találni, hogy hol vagyunk, és tippünket bejelölni a térképen, majd rányomni a „make guess” gombra, hogy lássuk, mennyit tévedtünk. A pontokat az alapján kapjuk, hogy milyen közel jártunk a helyes megoldáshoz, öt próbálkozás után.

A játékon belül ugyanúgy lehet mozogni, mintha a Street View-t néznénk, így van lehetőségünk keresni egy jó támpontot, ami alapján megtudhatjuk, merre járhatunk. Majd a “Return to start location” gombra kattintva visszajutunk a kezdőpontra. (Ezt a lehetőséget egyébként innen ajánljuk a hvg.hu-nál dolgozó kollégák figyelmébe, akik úgy tűnik erre nem jöttek rá :P :)

Az elért eredményt könnyedén meg tudjuk osztani barátainkkal, és arra is lehetőség van, hogy kihívjuk ismerőseinket, csinálják meg pontosabban ugyanazokat a feladványokat, amit mi is.

Tegnapi esti próbálkozásunk eredményét itt tekinthetik meg. A jó eredményhez persze sokat segített, hogy az egyik feladvány az ötfordulós menetben Derecske volt.

Sikerült ezt túlszárnyalnia? Ossza meg eredményét a kommentekben!

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik