Tech

Lesse ki szomszédját a Google-lal!

google (google)
google (google)

Magyarországon is elindult a Google Street View szolgáltatása. Ha van 10-40 felesleges perce, akkor irány a virtuális városnézés!

Nincs ideje utazni? Körülnézne a Margit-szigeten? Belesne a szomszéd lakásába, vagy kíváncsi rá, hogy pl. 2012 márciusában hol parkolt? Akkor kukkantson rá a Google utcakép-szolgáltatására, a Street View-ra, amely most már Magyarországon is elérhető.

Budapesti városnézésük induljon a Hősök teréről:


Nagyobb térképre váltás

A tech.hu összefoglalója szerint a Google Street View szolgáltatása jelenleg 44 ország több mint háromezer városában érhető el, egyebek mellett a régióban a horvát tengerparton és Prágában is. Budapesten 2009 májusában már egyszer megjelentek a Google autói, de akkor Jóri András adatvédelmi biztos aggályait fejezte ki a fotózásokkal kapcsolatban, ezért az amerikai cég felfüggesztette a programot. Két évvel később a biztos úgy foglalt állást, hogy az adatvédelmi szabályok betartásával fényképezhetnek a Google autói.

Eze az autók egy 15 optikából álló, az autó tetején elhelyezett fényképezőgéppel 360 fokban készítenek fényképeket, ezeket illesztik össze a mérnökök. 2007 óta a cég autói nyolcmillió kilométert tettek meg világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik