Light

Tízmilliókat érő képregényt talált új háza falában

Superman képregény (superman, képregény, )
Superman képregény (superman, képregény, )

Az 1938-ban kiadott képregény főszereplője egy új szuperhős volt, bizonyos Superman.

A házfelújításból élő 34 éves David Gonzalez még télen vette észre a minnesotai ElboW Lake városában roskadozó kis házat, amelyet végül alig több mint tízezer dollárért vásárolt meg. A képregényt végül a felújítás közben találta meg a ház falában, régi újságok között, ami szigetelőanyagként szolgált az épületben – írta a Star Tribune.

„Tudtam, hogy sokat ér, de azt nem, hogy mennyire sokat” – mondta el a férfi a lapnak. Az 1938 júniusában kiadott képregény – amelyben először tűnik fel Superman – ugyanis egyike a legkeresettebbeknek. A nagyon jó állapotban lévő példányokért akár kétmillió dollárt is hajlandóak fizetni a gyűjtők.

Az évtizedekig szigetelőanyagként szolgáló képregény persze nincsen olyan jó állapotban, hogy millió dollárt kapjon érte, de így sem panaszkodhat. Az árverésre bocsátott képregény – amelynek állapotát szakértők 1,5-re ítélték a 10-es skálán – már most 113 ezer dolláron (25 millió forint) áll, 32 licit után. Azaz a képregény több mint tízszer annyit ér, mint amennyit a házért fizetett.

Gonzales a Star Tribune-nek elmondta: régi szokása, hogy pénzt rejt el az általa felújított házak falába. Most meglett érte a jutalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik