Light

Topless lett egy utca neve

Torless Terrace (új-zéland, )
Torless Terrace (új-zéland, )

A túlzottan erotikus név egy elgépelés miatt került ki egy új-zélandi városban. Nem ez volt az első eset.

A Thordon városában található kis zsákutca, a Torless Terrace régóta közkedvelet céltáblája volt a vicces kedvű vandáloknak. Hiszen csak egy betűt kellett kicsit kiegészíteni, és már Topless lett a kis utca neve. A lakók ehhez már hozzá is szoktak. Arra azonban nem számítottak, hogy egyszer az önkormányzat fogja Toplessre változtatni. Pedig a Dominion Post cikke szerint pontosan ez történt.

A hibát az utcában lakó egyik nő szúrta ki, miután látta, hogy az önkormányzat emberei új táblát helyeztek el az utca bejáratához. Deborah Bowler először még arra gondolt, milyen gyors munkát végeztek a vandálok, hogy már az alig egy napja felrakott táblát is megrongálták. Aztán amikor közelebbről is megnézte, már látta, hogy senki sem piszkálta meg a táblát.

Talán pont ezt a sérült táblát cserélték le

Az önkormányzati szóvivő a lapnak megerősítette, hogy a kérdéses táblát rendszeresen meg szokták rongálni, de „az önkormányzat általában ellen tudott állni a kísértésnek”. Richard Maclean szerint egy elnézett helyesírás-ellenőrzés okozhatta, hogy „hivatalosan” is Topless lett az utca neve. Egyben megígérte, hogy gyorsan ki fogják javítani a kínos hibát, mielőtt az utca nem kívánt turisztikai látványossággá válna.

A Dominion Post az esettel kapcsolatban megemlékezett egy öt éve történt hasonló hibáról, amikor az Old Bullock (Öreg Ökör) út egy utcanévtáblájára véletlenül az Old Bollock (Öreg Here) felirat került. Azt a táblát végül egy jótékony célú árverésen értékesítették. A pénzt egy prosztatarákkal foglalkozó alapítvány kapta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik