Light

Véletlenül lenyelt egy milliós gyémántot

gyémánt (gyémánt, )
gyémánt (gyémánt, )

A nyolcvanéves nő egy jótékonysági esten itta meg a „tombolapezsgőbe” rejtett fődíjat.

A floridai esemény szervezői különleges módját választották az adakozásnak. A résztvevők négyszáz darab, pezsgővel teli poharat vehettek húsz dollárért. 399-be olcsó, de a gyémántra nagyon hasonlító cirkónia követ raktak, a négyszázadikba pedig egy ékszerbolt adományát, egy ötezer dollár, azaz 1,1 millió forint értékű gyémántot.

A nyolcvanéves Miriam Tucker azonban nem akarta beledugni az ujját a pezsgőbe, hogy kivegye és megvizsgálja a követ, hanem úgy döntött, hogy leissza róla az italt. Azonban miközben az asztalánál ülő hölgyekkel nevetgélt, véletlenül a pezsgővel együtt lenyelte a követ is – jelentette az NBC Miami.

Közben a szervezők és az ékszerészek nem értették, hogy miért nem jelentkezik senki a gyémánttal, és elkezdték körbejárni azokat az asztalokat, ahol szerintük a nyertesnek kellett ülnie. Az idős néni ekkor jelezte, hogy lehet, nála van a gyémánt, mert lenyelte azt, ami a poharában volt.

Az esemény főszervezője ekkor azonnal kórházba vitte a nőt röntgenre, de a gyémántot nem lehetett látni a felvételen. Nagy gond azonban nem volt. Tuckernek ugyanis már amúgy is volt egy lebeszélt időpontja egy vastagbéltükrözésre. Már csak szólni kellett az orvosnak, hogy egy gyémántot is keresni kell. Amit végül meg is talált.

Az idős nő a helyi sajtónak elmondta: a beleit megjárt gyémántot egyik lányunokájának fogja adni, hogy „a családban maradjon a drágakő, a történettel együtt”. Hiszen nincs is annál szebb, mint amikor azzal a szöveggel adunk át gyerekünknek egy drágakövet, hogy „ez dédanyád beleiből lett kimentve”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik