Light

Bombaszendvics miatt vették őrizetbe a reptéren

szendvics (szendvics, )
szendvics (szendvics, )

Egy életre megtanulta egy amerikai férfi, hogy ne mondja ki a „bomba” szót egy repülőtéren. Még akkor sem, ha csak egy szendvics nevét említi.

Fogás van – gondolhatta New Yorki JFK repülőtéren az amerikai repülésbiztonsági hatóság (TSA) embere, amikor elkapott egy beszélgetésfoszlányt, és meghallotta, hogy egy férfi arról beszél társának, hogy fel akarja vinni a bombát repülőre – írta a New York Post. A Los Angelesbe tartó 29 éves férfi és barátja azonban nem jutott el addig, hogy feljussanak a gépre.

A beszélgetésüket meghalló nő ugyanis jelentette az esetet felettesének, aki ráküldte a párra a TSA biztonsági őreit, akik kikérdezésre őrizetbe vették őket. A kihallgatás közben azonban kiderült, hogy Jason Michael Cruz nem egy robbanószerkezetet, hanem egy szendvicset akart felvinni a gépre. A különlegességnek számító szendvicsnek ugyanis az a neve, hogy „A Bomba”.

Miután megnyugtató magyarázatot adtak a „bombára”, a két férfit elengedték, de gépüket már nem érték el. De legalább abban a biztos tudatban szállhattak fel a repülőre, hogy a TSA emberei éberen vigyázzák biztonságukat. Legalábbis akkor, ha nem olvasták azt az egy hónappal korábbi hírt, ami arról szólt, hogy a TSA egyik ügynökének sikerült két ellenőrzőponton is átjutnia egy hamis bombával, amikor azt ellenőrizték, mennyire jó az ellenőrzés.

Arról, hogy még mi miatt tilthatják ki egy Amerikába tartó gépről, ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik