Light

Agresszív fácán terrorizál egy családot

A házba is megpróbál betörni, és a családi autót is megtámadja. Nem ez az első ilyen hír idén Angliából.

A ragadozónak nem mondható madárfaj szóban forgó kakasa Wentnorban kényszeríti arra a Hudson família tagjait,  hogy csakis teniszütővel felfegyverkezve merészkedjenek a szabadba. A fácán még az autójukat is üldözőbe veszi, és megpróbálja csőrével betörni annak szélvédőjét. Ugyanezzel a módszerrel akar a harcias madár bejutni a házba, általában a nappali szoba ablakát döngeti.

A 44 éves Sally-Ann Hudson a béke híve, és egy ideje új taktikához folyamodott. Az állandó defenzívába szorulás helyett megpróbálja jobb belátásra bírni a fácánt: eteti. A madár még nem igazán pacifista, szükséges a védőkesztyű és a teniszütő a biztonságos etetéshez – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az újság már februárban is egy hasonló esetről számolt be. Akkor Wooton falu lakóit terrorizálta egy agresszív fácánkakas, amely még a postást is megtámadta. A helyiek szintén etetéssel oldották meg a problémát, igaz, kicsit másként, mint a Hudson-család: rumba áztatott mazsolát adtak neki, hogy lenyugtassák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik