Light

Élethűen preparált állatok

Láttunk már mindenféle, önerőből, igazán olcsón készített hirdetést, és ez a kaliforniai remekmű is a valódi gyöngszemek sorát gyarapítja.

Chuck Testa állatkitömő Ojaiból, az Egyesült Államok napfényes feléről nem variált sokat, amikor összerántotta a reklámfilmjét. Legelőször kinevezte magát főszereplőnek, aztán ehhez nem éppen szalonképes ruházatot (sapkát) választott.

Majd mivel munkája gyümölcsének életszerűségét kívánta illusztrálni, ezért teljesen hihető helyzetekben mutatja meg, mennyire realisztikus darabokat alkot. Persze mindezt nyilván némi humorral, és öniróniával megfűszerezve, legalábbis remélhetőleg…

Mert az még hagyján, amikor felvezetésként erdőn-mezőn sétálva játssza el a kitömött vadakkal, hogy azok még lélegeznek és mozognak, de a jó eséllyel a szomszédságból verbuvált, ennélfogva igen magas művészi színvonalat prezentáló statisztéria jeleneteit nem lehet komolyan venni.

Ha pedig mégis, akkor vagy Kalifornia nevezett részén élnek csökkent értelműek, vagy arrafelé megszokott és mindennapos, hogy antilopot látnak autót vezetni, egy medve befekszik mellénk az ágyba, egy leopárd impalát falatozva tanyázik a tornácunkon, esetleg egy orrszarvú betér egy italra a helyi bárba.

A legelrettentőbb amatőr színjátszó körök bárgyún vigyorgó szintjét hozó videó végén még megjelenik egy felirat, ami arról tudósít, hogy a taxidermia mestere háziállatok preparálását nem vállalja. Dicséretes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik