Light

Leköcsögözték a köztévében az Index újságíróját

A közmédia szerint az indexes szabóZ-nek nincs igaza, amikor azt írja, hogy az MTVA nem számolt be megfelelően a hóvihar okozta katasztrófahelyzetről. Köcsögözéssel támasztották alá érveiket.

Kiretusálni a hóvihart

„A közszolgálati televíziónak az lett volna a kötelessége, hogy tájékoztassa az embereket a helyzetről, de egész délelőtt és a délután nagy részében csak az előre betervezett műsort nyomták, a műsoridő nagy részében se felirat, se rendkívüli híradás nem szólt arról, amiről az egész ország beszélt. Ugyan a tervezett hírblokkban beszámoltak az eseményekről, és még a hivatalos, nyugtatgató sajtótájékoztatót is kapcsolták tüstént, de akkor sokan már 18 órája nem tudták, kik fogják kimenteni a családtagjaikat. És mikor.

Egészen délután négyig kellett várnia arra, hogy tényleg összeszedjék magukat, egyszerűen nem tudták, ilyenkor mi van, a tél vajon a szocik embere, ki kell retusálni a hóvihart, vagy azért az mehet.”

Ezt írta az indexes szabóZ a comment.com-on szombat hajnalban megjelent cikkében. Az újságíró szerint a közmédia nem számolt be megfelelően a hóvihar okozta katasztrófahelyzetről, órákig kellett várni, mire végre megfelelő súllyal kezelték az ügyet.

Te pénzért hazudsz, köcsög?

Az közmédia azonban ezt nem így látja. Szerintük azonnal reagáltak az országban kialakult katasztrófahelyzetre. „Az M1 a korábban tervezett napi híradásait megsokszorozva óránkénti híradásokkal jelentkezett, amelyeket átvett a Duna Televízió és a Duna World is” – írják közleményükben.

Olyannyira megsértődtek az Index cikkén, hogy felháborodásuknak a szombat esti híradóban is helyet adtak, némi köcsögözés kíséretében.

A videó itt érhető el. (26. percnél kezdődik a köcsögözős anyag.)

A híradós anyagban idézték a comment.com egyik kommentelőjét is, aki ezt írta szabóZ cikkéhez: „Te pénzért hazdusz köcsög?? Vagy magadtól vagy ilyen szemét??”

A közpénzből működő MTVA által idézett informánia nevű hozzászóló az Index szerint „éppen a cikk publikálása után regisztrálta is magát egy gyors köcsögözésre, majd eltűnt, mintha csak véletlenül nyomkodta volna a billentyűzetet”.

A pápaválasztást is sikerült megszakítani

SzabóZ a Facebookon így reagált a közmédiás köcsögözésre:

„Még egyszer, akkor teljesen egyértelműen: az volt a gondom a köztévé botrányosan szar március 15-ei műsorával, hogy ugyan négy adójuk is van, egyik sem állt át aznap a hírek közlésére, délelőtt bénáztak, a hivatalos szervek sajtótájékoztatóját kapcsolták, és hiába szedték magukat össze délutánra, azért csak leadták az unalmas ünnepi filmeket, ahelyett, hogy óránként hatvan percben a vészhelyzettel foglalkoztak volna. És azért csak népművelők énekelgettek, meg a kokárda eredetéről beszélgettek minden közszolgálati adón, miközben ennél sokkal fontosabb dolgok is történtek az országban.

Már március 14-én este az MTVA egyik adójának csak ezekről a hírekről kellett volna szólnia, éppen úgy, hogy képesek voltak az adásukat megszakítani és a betervezett műsorokat egy mozdulattal elhalasztani, vagy kidobni az új pápa megválasztásakor. Pedig a Vatikánban nem is rekedt több ezer magyar a kocsijában egy fagyos éjjelre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik