Light

Őrült játszótér lehet a behavazott város

A hóval borított utak és hótorlaszok a legtöbb városlakónak csak hideg kényelmetlenséget és közlekedési rémálmot jelentenek. Másokat játékra hívnak.

Felnőtt fejjel az ember már nem arra gondol, amikor reggel felkelve azt látja, hogy mindent sok tíz centis hóréteg borít, hogy milyen jót fog majd játszani a haverokkal a friss hóban. Vannak azonban olyanok, akik lélekben mindig gyerekek maradnak, és nem tudnak ellenállni a lehetőségnek, hogy egy jót szórakozzanak. Még akkor is, ha veszélyes. Vagy pont azért, mert veszélyes.

Síelés a városban, autóval vontatva

Városban lakik, és nem tud eljutni egy hegyek közt lévő síterepre? A megoldást bukaresti fiatalok mutatják be. Csak egy autó kell, valamint egy heveder, és máris mehet a móka a behavazott belvárosi utakon. Kár, hogy a végén megjelent rendőrök ezt annyira nem találták viccesnek. (Külön köszönet és hála jár a videó készítőinek a csodálatos zeneválasztásért. Ami szól: Pixies – Where is My Mind?)

Az oroszok persze ezt is mindenkinél őrültebb módon csinálják. Kis mellékutak helyett többsávos autópályák még havas elválasztó sávjában kerülgetnek oszlopokat, saccra nyolcvanas tempónál, és öt méter magas támfalak tetején egyensúlyoznak az út felett. A móka Moszkvában is a rendőrökkel ér véget.

Hóba ugrás a háztetőről

És, ha már oroszok. Ők aztán nagy tapasztalattal rendelkeznek arról, mivel lehet elviselhetővé tenni a hosszú teleket – a vodkán kívül. Például ehhez hasonló havas mókákkal, mint amivel ezek a fiatalok szórakoztatják magukat az ország távol-keleti részén található Magadan városában. Ezzel, és minden bizonnyal vodkával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik