Light

Pálcikaember és gumóka

A füzetpapírra rajzolt tollrajzos játékokat sokan szeretik, most egy ügyességi-fizikai változat következik, a Crumpled. Egy pálcikaemberkével vagyunk (akinek meglepően nagy a kifejezőereje), és különböző nehézségű pályákon kell végigmennünk úgy, hogy egy kis felhőcskeszerű halmazt is mindig magunkkal kell vinni. Ez olykor segítségünkre van, és minden pályát csak vele együtt lehet befejezni – vigyázzunk rá.

Az emberkét egyébként az A és D billentyyűkkel lehet balra-jobbra mozgatni, a W-vel ugrani kel, S-sel görögve tudunk nagyobb zuhanásokat átvészelni. A felhőcskét pedig az egérrel mozgatjuk, s mivel minden mozgásunkkal a pálya is mozog, a felhőcskét folyton utána kell hangolni, egérrel mindig követni kell a mozgásokat – ami egy idő után idegesítő.

Aztán egyre jobb összhang kell a komplexebb feladatok elvégzéséhez – pl. csak úgy tudunk átugrani egy nagyobb gödrön, ha középre a felhőcskét odabiggyesztjük, és lebegő kis szigetet csinálunk belőle, amin újabb lendületet tudunk venni. A kis felhőcske ugyanis apró pontok érintésével színt és súlyt kap, és klikkelésre pár 1-2 másodpercre felvesz egy formát, ekkor ráléphetünk, nem esünk át rajta. De ehhez ügyesen kell ugrani, klikkelni, mozgatni. Az E billentyűvel a felhőcske önálló felfedezésekre indul, ami akkor kellhet, amikor a pálcikaemberrel nem tudunk továbbmenni, és így esetleg nem látjuk, mi van fent vagy lent.

A Crupmpled zenéje nyugtató swinges muzsika, de azért sok türelem és andaxin kell a játék végigjátszásához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik