Light

Hányszor halhat meg egy színész?

Epizodista, mellékszereplő, karakterszínész, a főhős, vagy az ellenfele segítője, főgonosz. Hosszú az út a csúcsra.

Steve Buscemi, a Gengszterkorzó című sorozat első számú sztárja tegnap töltötte be ötvennegyedik életévét, ami alkalomból gratulálunk, sok boldogságot és további sikereket kívánunk neki!

A finoman fogalmazva is érdekes és összetéveszthetetlenül jellegzetes arcú művész vonásairól legendák szólnak. Még egy mikroblogot is annak szenteltek, hogy csajok arcára montírozták a szemeit; sőt ehhez egy ingyenesen letölthető Facebook-alkalmazást fejlesztettek.

Azonban annak, hogy nem egy klasszikus értelemben vett szépség, az szintén a következménye, hogy évekig nem kényeztették főszerepekkel: ahhoz saját írói-rendezői vénájához kellett fordulnia.

Így a bevezetőben felsoroltak munkássága jelentős részét teszik ki, és bizony ezek az alakítások a legtöbbször a figura halálával végződtek – akárcsak az itt felemlegetett Sean Bean esetében, aki legutóbb szintén egy HBO-szériában tűnt föl, milyen érdekes –, mint vezéráldozat, például a Nagy Lebowskiban.

A beágyazott videolejátszón a “CC” (“closed captioning”) gomb megnyomásával jelenik meg a feliratozás a filmek angol címével, a tévésorozatoknál az évad és az epizód számáva együttl.

FIGYELEM! A felvétel erőszakos jeleneteket, véres képeket tartalmaz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik