Light

Boldog szülinapot, Töki!

Jeff, született Jeffrey Leon Bridges amerikai színész december 4-én ünnepelte születésének hatvankettedik évfordulóját.

Jókívánságaink küldése mellett a hollywoodi sztár talán legkarakteresebb szerepe, a Coen fivérek jegyezte A nagy Lebowskiban alakított Töki előtt tisztelgünk az alábbi összeállítással. Sok ilyen sikert kívánunk a továbbiakban is!

A film kaliforniai nyelvezete csupán az egyik a különlegesen szórakoztató elemek sorában: az alábbi három supercut-montázst lepörgetve megkapjuk gyakorlatilag az egész történet összefoglalóját a “fuck” különféle káromkodásváltozatai, a főszereplő “Töki” neve, valamint az elhangzó “ember” megszólítások köré kanyarítva.

Ennél azért jóval magvasabb filozófiai réteget vélnek felfedezni a mozgóképben rajongói és elemzői, akik a számtalan tudományos értékű kutatómunkán és előadáson kívül a tökizmus vallását szintén megalapították, évente több fesztivált szerveznek és minderről könyvet is írtak.

A rendezvény egyre sikeresebb, a jelmez-, és bowlingversenybe való benevezés, vagy a fehér orosz ivásán kívül alkalomadtán hírességekbe botolhatunk, mivel a film forgatásának számos résztvevője – az író-rendező testvérpáron kívül –, köztük maga a most köszöntött Jeff Bridges is tiszteletét tette már rajta néhány alkalommal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik