Light

Emberi szinkronrepülő

Minden repülő szerkezethez szükséges a "humán erőforrás", de Yves Rossytól másfajta mutatványokat szokhattunk meg.

A “Jetman” – hevenyészett fordításban “Repülőember”, bár a kicsivel pontosabb “Sugárhajtású Ember” meg elég rosszul hangzik – becenevű svájci megszállott többször szerepelt már a Hír24 hasábjain.

Neki nem csupán szárnyal a képzelete, valóra is váltotta a saját és az emberiség nagy álmát, amikor ahelyett, hogy beszállt volna egy légijárműbe, inkább magára vette azt egy saját fejlesztésű, merev szárnyú, lökhajtásos ruhaként.

Átrepülte a La Manche csatornát és a Grand Canyont, de hőlégballonról is vetette már magát a mélybe. Ezúttal pedig valószínűleg az egyik legtitkosabb vágya válhatott valóra, amikor a fent látható mutatvány kivitelezésekor a “nagy testvérei” egyenrangú félként kezelték.

A szinkronprodukció előtt bemutatott pár akrobatikus mozdulatot az Alpok felett, amihez a szükséges repülési magasságba egy helikopterrel jutott. Aztán jött a közös gyakorlat, amihez a két sugárhajtású gépnek 220 kilométer per órás sebességre kellett lassítania. Emiatt egy veszélyes ponton a motorjuk majdnem leállt, de végül hepienddel és tragédia nélkül zárult a show.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik