Light

Sugárhajtással a kastélyra

A texasi Eric Scott újabb, ezúttal magassági világcsúcsot állított fel hátra szerelhető repülő szerkezetével.

Az ember örök vágya a repülés, tartja helyesen a közhely és ezt az álmot már sokféleképpen valóra váltották az elmúlt évezredek során. Olyan elképzelések, amik nem olyan régen még a tudományos fantasztikum halmazát gyarapították, azóta már valósággá váltak.

A hátizsákszerűen felvehető jet pack lehetőséget ad kezelőjének arra, hogy jármű nélkül, a saját bőrén tapasztalja meg az irányítható szárnyalást. Ebben igazán profi a bevezetőben említett, nem véletlenül “Rocket Man” (“rakétaember”) becenévre hallgató extrém sportoló, aki gázhajtású eszközével büszkén vallhatja többszörös világrekordernek magát.

Legutóbb ezt negyvenhat méteres magasságig emelkedve tette meg egy angol patinás épület tornyán landolva, de sebességi és távolsági csúcsot is döntött már meg, utóbbit egy kanyon felett átszállva (mindezekről részletek ide kattintva találhatóak). Emellett repülőiskolájában okítja az érdeklődőket a jet pack használatára.

Hozzá képest kevésbé röpképesnek mondható az a pilóta kollégája, aki egy vízzel működő változat bemutatásakor helyből a hullámok közé borult, s bár pár pillanattal később sikerült felemelkednie, az élő adás miatt nem sikerült tökéletesen leplezni a bakit – főként mivel a stúdióban is pukkadoztak a nevetéstől…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik