Light

Ujjlenyomatszerű rajz egy vonalból

A vastagság váltakozásával bújik elő a remekmű, mi pedig csak tátjuk a szánkat ámulatunkban.

Magyarországon a rendszerváltozás előtt a legnépszerűbb külföldi ceruzamárka a cseh Koh-i-Noor Hardtmuth volt.

Rengetegen használták termékeit, amelyek ma is forgalomban vannak, de ezek a gyártó neve alapján keveseknek ugranak be. Viszont ha azt mondjuk, hogy aranyszínű, barna végű íróeszköz, akkor valószínűleg már többeknek meglesz az emblematikus irón.

Konkurenciája a hazai pályán az a Faber Castell, amely jóval nagyobb múltra tekint vissza cerkák és tollak, valamint egyéb íróalkalmatosságok terén és igazából a kilencvenes évek elején vált komolyabban a magyar piac szereplőjévé.

A több száz éves alapítású cég nem sok reklámfilmet forgat termékeihez, most azonban felkérték Chan Hwee Chongot, rajzolgasson nekik egy keveset jó pénzért. A művész nem akárki a szakmájában, spirál alakzatban egy vonallal készített alkotásairól híres.

Az ujjlenyomatszerű képeken rendszerint klasszikus festők műveit jeleníti meg úgy, hogy a vonalat hol vastagabbra, hol vékonyabbra húzza. Ez így nem tűnik túl érthetőnek, azonban a végeredmény – amely ezúttal Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című festményének reprodukciója – magáért beszél mindenképpen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik