Light

Életveszélyes csobbanás az erkélyről

Amikor a virtuskodás veszedelmes méreteket ölt és a nem teljesen komplett műugró hajszál híján a medence partján landol.

“Csak legyek túl ezen a vizsgán!”

Bár csak nemrég kezdődött újra a tanítási időszak, a legtöbben, akik diákként koptatták vagy éppen koptatják az iskolapadot, ismerik azt a fajta fogadkozást, ami így kezdődik.

Főként a tizen-huszonévesek körében szokás mindenfajta megmérettetés előtt fogadkozni: ha sikerül az erőpróba, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért adott az apropó, hogy valamilyen marhaságot elkövessünk.

Ez általában néminemű szeszes ital elfogyasztásában realizálódik, de előfordul, hogy egymás hergelésével olyan őrültségbe kergetik a fiatalok, elsősorban a fiúk magukat vagy a másikat, aminek a lehetséges következményeit talán alaposabban át kellett volna gondolni.

Alsó hangon a fej kopaszra borotválása szokott az egyik alapfokú hecc lenni a “Most mutasd meg, ki a legény a gáton!”-típusú felesleges vetélkedésben, ám a most bemutatott felvétel főszereplője, aki mellesleg megbukott, nem éri be ezzel. A barátai hiába próbálják lebeszélni a mutatványról, ő addig gyűjti a bátorságát, amíg a mélybe vetve magát majdnem pórul jár.

Ugye mondanunk sem kell, hogy minden ilyen jellegű emberkedést elítélünk és mindenkit szeretnénk lebeszélni az utánozásáról?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik