Light

Ormányán egyensúlyozó elefánt

Öt tonna, kilenc méter és egész egyszerűen képtelen feldőlni. Ha mégis leborulna valahová a masszív jószág, ott fű nem nőne többé.

A világ több pontján feltűnt már a ráncos elefánt, és most egy jó ideig New York városában lesz látható, ahogyan fejjel lefelé áll, egész pontosan az ormányán egyensúlyoz egy bronzba öntött szoborként.

Az alkotó, Miquel Barcelo hazája, Spanyolország egyik közkedvelt képzőművésze, aki számtalan elismerés és kitüntetés mellett 2003-ban megkapta az Asztúria Hercege-díjat.

A neves kitüntetést a spanyol Nobel-díjként szokás emlegetni. Csak mellékesen, néhányan, akik már megkapták: Leonard Cohen, Woody Allen, Paco de Lucía, Pedro Almodóvar, Umberto Eco, J. K. Rowling.

A szobrász által készített mű (Hatalmas függőleges elefánt) rendszerint több hónapot szokott kiállítási tárgyként köztereken tölteni. Így előfordult már Madridban, Avignonban és most több mint fél évre New York, egész pontosan a Union Square látványossága lesz; bár a videón egyelőre még Spanyolországban egyensúlyoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik